DISCOVER 4X4

BASIS CURSUS 4X4

Terreinrijden is een heel andere mannier van rijden ten opzichte van rijden op de weg. Het tempo ligt beduidend lager en wanneer het moeilijk wordt zelfs minder dan stapvoets. Een natuurlijke reactie van gasgeven en tegensturen werkt bij het terreinrijden juist aafrechts. De slogan "AS SLOW AS POSSIBLE AND AS FAST AS NESSECCERY" behoort een begrip te worden die bij iedere hindernis toegepast gaat worden. Naar mate de ervaring en inschattingsvermogen toeneemt kan het tempo iets omhoog.

Na een korte theoretische instructie mag u achter het stuur plaatsnemen en gaan wij het off road terrein in. Tijdens de cursus wordt u stapsgewijs van simpel naar een steeds moeilijker niveau van hindernissen begeleid door een ervaren 4x4 instructeur. Wij leren u te vertrouwen op de enorme krachten van de terreinwagen en u voelt hoe de terreinwagen reageert op de ondergrond. Dit heet voertuigbeheersing. Wanneer u het terrein leert "lezen" zult u zelf leren welke versnelling en snelheid u dient te kiezen om de hindernis verantwoord te nemen. Voertuigbeheersing is immers geen rally. In een rally worden heel andere doelen gesteld. Bij terreinrijden heeft u nooit haast en werkt het daarom ook therapeutisch (onthaasten).

In Nederland zijn diverse mogelijkheden om terrein te rijden, echter alleen op privé- en afgesloten terreinen. Hetzelfde geldt voor terreinen in Duitsland, waar Fursten Forrest de meest uitgebreide mogelijkheden biedt om uw vaardigheden te testen.

Cursusprijzen varieren van € 80,00 per peroon (3 uur off road rijden) tot € 750,00 per auto (heledag), daarom is het belangrijk om uw wensen bij ons kenbaar te maken voor een passende invulling van een spannende, leerzame dag. Wij kunnen ook de lunch en/of barbeque verzorgen, zodat u een zorgeloze dag uit bent. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Naast genoemde off road cursus kunnen wij ook een off road tour aanbieden. Dan gaat u onder begeleiding van een ervaren 4x4 instructeur een prachtige route rijden waarbij asfalt en onverharde paden elkaar afwisselen. De conditie van de onverharde paden wisselen met het jaargetijde en kunnen behoorlijk uitdagend zijn. Neem contact met ons op voor een passende aanbieding.