DISCOVER 4X4

Gastenboek van Discover 4x4

Dit is het gastenboek van Discover 4x4. Wil jij een bericht achterlaten, stuur dan jou bericht naar info@discover4x.nl en het wordt hier geplaatst.

Name: Dick

Date posed: October 1, 2018

Message:

Beste Harrie,
Het rode zand van Australiƫ is af en toe nog steeds terug te vinden in onze bagage. De Toyota Hilux 4WD is zo schoon mogelijk afgeleverd maar ik kan je verzekeren de rode stof zat overal. Dit betekende dat we inderdaad door het losse zand hebben gereden en gravel wegen hebben genomen. De technieken opgedaan bij de cursus kwamen zeker van pas, zoals het passeren van richels, los zand en de toepassing met het rijden met verlaagde bandenspanning op zand en gravel wegen.
Het oversteken van lage rivierbeddingen is niet helemaal toegepast omdat de weg was afgesloten en verboden terrein was. Wel hebben we enkele beekjes over gestoken maar dit hadden we in 4WD High gear gedaan. We hebben op plekken gestaan waar aan beide zijden voor 300 km geen tankstation en water aanwezig was. Geweldig om naar zulke afgelegen plekken te kunnen gaan en op jezelf aangewezen te zijn, met een 4WD cursus als voorbereiding hierop.
De cursus was zeker de moeite waard, al was het alleen al voor de lunch en ik heb de smaak te pakken voor meer 4WD vakanties.
Nogmaals bedankt voor de cursus.

Name: Hans

Date posed: July 1, 2018

Message:

Beste Harrie,
Zoals beloofd zouden we nog even iets laten horen na onze vakantie in Zuid Afrika en Botswana. Veel van de geleerde technieken hebben we in de praktijk toe kunnen passen (en ter plekke in de hand-out nog na kunnen kijken ;-)) Het was erg prettig om niet helemaal zonder enige kennis aan lange stukken off-road te beginnen. Met name kennis over wanneer je van hoge naar lage gearing gaat, en de differentieel-lock kan gebruiken was nuttig. Ook het banden leeg laten lopen, het voelen wat een auto in bepaalde situaties doet, en het oefenen met rijden in zand/modder kwam goed van pas. Al met al een zeer zinvolle cursus die ook nog eens top geregeld was, inclusief uitstekende lunch! Mede door een goede voorbereiding hebben wij een fantastische vakantie gehad.

Name: Johan

Date posed: January 29, 2017

Message:

Beste Harrie,
Inmiddels ben ik weer terug van een schitterende rondreis door Namibie en Botswana. Wij hebben ruim 5.500 km gereden, grotendeels over onverharde wegen. Omdat het regenseizoen nog niet echt begonnen was, konden wij het grotendeels in 4x2 rijden. Waar we wel 4x4 moesten rijden heb ik veel plezier van de cursus gehad. De bij de cursus opgedane ervaring zorgde voor rust en vertrouwen als we voor een rivierbedding of mul zandpad kwamen te staan. Wij zijn nergens in de problemen gekomen, zelfs niet in het losse zand in de zandduinen van de Namib woestijn in Namibie.
De Toyota Fortuner is ons uitstekend bevallen. Perfecte wagen voor zo'n reis.

U kunt ons bereiken via:

E-mail: info@discover4x4.nl.

Telefoon: 06-123 50 752.