DISCOVER 4X4

Albanië Rondreis

Neem contact op om een periode te bespreken

Prijs: € 750,- voor 2 personen

Auto: Standaard + AT banden

Verblijf: kamperen (camping of bivak)

Moeilijkheid: eenvoudig tot gemiddeld

4x4 kampeerreis door Albanië.

Speciaal voor 4x4 enthousiasten die van onverharde wegen/paden, kamperen en avontuur houden. De reis is niet geschikt voor auto met caravan. De routes gaan door het natuurschoon van Albanië. Veel bergen, veel wegen met steenslag die goed of juist totaal niet worden onderhouden (altijd weer een verrassing). Langs de kust is het vlakker en zijn de hoofdwegen allemaal geasfalteerd. Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar info@discover4x4.nl. Wij sturen u dan het programma. Daarnaast kunt u op deze website meer informatie vinden onder het kopje Reizen/Albania. Hier vindt u informatie over onze vorige reis naar Albanië, reisverslag, foto's en video's.

doorwading


Wij verzamelen in Noord-Albanië op camping Lake Shkoder Resort, dat aan het meer van Shkoder ligt. (ongeveer 2000 km vanaf Utrecht).

De reis verlengen is individueel mogelijk, omdat iedereen op eigen gelegenheid terug naar huis rijdt vanuit Noord-Albanië.

Een standaard terreinwagen voldoet voor deze reis. Gezien de vele onverharde wegen en paden die wij rijden zijn All-Terrain banden sterk aan te bevelen (wanneer u mud-banden heeft kunt u die ook gebruiken). Het begeleidend voertuig heeft een bandencompressor. Dit hoeft daarom niet te worden aangeschaft.

Camping Lake Shkoder Resort, een camping met Europese standaards, heeft een restaurant waar gedineerd en ontbeten kan worden. (betalen in Euro's is mogelijk)

Hier starten wij met kennismaking van de overige reisgenoten en gaan wij naar een geldautomaat. De volgende dag rijden wij over veel onverharde wegen naar Theth. Wij overnachten hier op een camping of maken een bivak en gaan via de bergweggetjes richting Zuid Albanië. Onderweg overnachten wij regelmatig op een camping of maken een bivak. Een aantal plaatsen die wij zeker aandoen is Theth, Berat, Butrint, een strand dat alleen per 4x4 of lopend is te bereiken, Tirana, Krujë en Shkoder.
In het binnenland is het erg rustig en je kunt uren rijden zonder een tegenligger te zien. Daarom dient de auto in goede conditie te zijn om pechgevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Er worden heel veel km's piste (onverhard) gereden, waarbij de kwaliteit van de piste varieert van goed (ook voor personenauto's) tot zeer slecht (4x4 only), dit kan zijn omdat er een brug mist en een doorwading gemaakt moet worden om verder te kunnen reizen.

De kosten voor de reisbegeleiding en de campingovernachtingen bedragen € 750,00 per ingeschreven terreinauto, op basis van 2 personen, dit is inclusief alle campings. U krijgt van ons een Landkaart van Albanië. Voor Garmin GPS (navigatie) toestellen is de gedetailleerde kaart van Albanië te downloaden van Openstreetmaps. De reiskosten die uzelf dient te voldoen bedragen ongeveer € 1300,- tot € 1800,- voor 2 personen (afhankelijk van uw bestedingspatroon). Dit is inclusief brandstof, tolvignetten, enkele bezichtigingen en levensonderhoud. Maar exclusief een reisverzekering.

Een geldig paspoort of identiteitskaart dat nog ten minste 3 maanden geldig is bij vertrek uit Albanië is noodzakelijk. DTP-vaccinatie en bescherming tegen hepatitis A wordt aanbevolen. De groene kaart voor de verzekering van de auto en de autopapieren zijn verplicht om bij u te hebben. (Aan enkele grenzen wordt om deze papieren gevraagd)

Een informatie-middag of individuele voorlichting behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op om je hiervoor op te geven of maak een afspraak.

Wilt u met een groep vrienden deze reis op een bepaald tijdstip maken dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Voor alle vragen kunt u ons bereiken via onderstaande ingangen:

E-mail: info@discover4x4.nl

Telefoon: 0345-753 326

Of mobiel: 06-123 50 752